NC/CNC Tezgâh İşçisi (Seviye 3)

NC/CNC Tezgâh İşçisi (Seviye 3) mesleğinin eğitimini almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve ilgili mesleki çalışmalarda kalitenin artırılması için; 

 

14UY0202-3/A1: İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ve Kalite Yeterlilik Birimi

14UY0202-3/B1: Tornalama İşlemleri Yeterlilik Birimi

14UY0202-3/B2: Frezeleme İşlemleri Yeterlilik Birimi

 

yeterlilik birimlerini kapsayacak şekilde hazırlanarak Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 10.06.2020 tarih ve 1570 sayılı kararı ile tadil edilerek yayımlanmıştır. 14UY0202-3 NC/CNC Tezgâh İşçisi Seviye 3 Rev.01 Ulusal Yeterliliği kuruluşumuz tarafından belgelendirme programı olarak kullanılmakta ve içeriğinde yer alan tüm hususlar uygulanmaktadır.

 

Bu ulusal yeterlilikte Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olabilmek için aranan nitelikler ve belgelendirme süreci özetle aşağıdaki gibidir.

 

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER:

  • Kimlik fotokopisi
  • Belgelendirme Başvuru Formu (ıslak imzalı olarak kuruluşumuza teslim edilmesi gerekmektedir)
  • Sınav ücretinin ödendiğine ilişkin banka dekontu
  • Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza (detaylarına KVKK menüsünden ulaşabilirsiniz)
  • Belge kullanım sözleşmesi (başvuru aşamasında veya belge almaya hak kazandıktan sonra ıslak imzalı olarak kuruluşumuza teslim edilmelidir) Sözleşme örneğine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Yukarıda sayılan belgelerin tarafımıza ulaştırılması sonrasında başvurunuz değerlendirilir. Belge almaya engel bir durumunuz bulunmadığı takdirde sınav gün ve saatleri tarafınıza bildirilir. 

 

BELGELENDİRME ÖN ŞARTLARI:

14UY0202-3 NC/CNC Tezgâh İşçisi Seviye 3 Rev.01 Ulusal Yeterliliği kapsamında Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına başvuru yapmak için herhangi bir ön şart aranmamaktadır.

 

BELGE ALMAYA HAK KAZANMA ŞARTLARI:

Adayın yeterlilik birimlerine ilişkin olarak aşağıda detayları verilen sınavların tamamını başarı ile tamamlayan adaylar, 14UY0202-3 NC/CNC Tezgâh İşçisi Seviye 3 Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanırlar.

 

Teorik Sınavlar:

İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ve Kalite (14UY0202-3/A1) (Zorunlu Birim): Adaylar, 4 seçenekli, çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde en az 25 soruluk sınava katılırlar. Adayın başarılı olması için %60 başarı düzeyi sağlaması gerekmektedir. (Önemli Not: Bu sınavdan başarılı olamayan adaylar, diğer sınavlarından başarılı olsalar dahi Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanamazlar.)

 

Tornalama İşlemleri (14UY0202-3/B1) (Seçmeli Birim): Adaylar, 4 seçenekli, çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde en az 20 soruluk sınava katılırlar. Adayın başarılı olması için %60 başarı düzeyi sağlaması gerekmektedir.

 

Frezeleme İşlemleri (14UY0202-3/B2) (Seçmeli Birim): Adaylar, 4 seçenekli, çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde en az 20 soruluk sınava katılırlar. Adayın başarılı olması için %60 başarı düzeyi sağlaması gerekmektedir.

 

Performans Sınavı:

Adaylar başvuru yaptıkları seçmeli yeterlilik birimlerinin her birinden ayrı ayrı uygulama sınavına katılırlar. Adayın başarılı sayılabilmesi için %80 başarı düzeyini sağlaması ve ulusal yeterlilikte “Kritik Adım” olarak belirlenen beceri ve yetkinlik ifadelerinin tamamından başarılı olması gerekmektedir. 

Herhangi bir sınavdan başarısız olan adayların 1 yıllık süre içerisinde ücretsiz bir sınav hakkı daha bulunmaktadır.

Loading